Σύνδεση - Έγγραφή μελών | Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή και κλείστε άμεσα τα εισιτήρια σας.

Κυριακή 26/1/2020 - Οδοντωτός: με τις Ναϊάδες του Βουραϊκού

Αντίστροφη μέτρηση για λήξη κρατήσεων

Μέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κρατήσεις Μέχρι:25/01/2020 18:00
Ξεκινά στις:26/01/2020 08:00
Λήγει στις:26/01/2020 22:00

Περιγραφή

Κυριακή   26/1/2020  

Οδοντωτός: με τις Ναϊάδες του Βουραϊκού


odontotos 1evnt

Σύμφωνα με το μύθο οι "Ναϊάδες" ήταν Νύμφες των γλυκών νερών, των πηγών, των ποταμών και των λιμνών. Οι κατοικίες τους βρίσκονταν σε παραποτάμιους  χώρους και έδιναν τον έρωτά τους, αδιακρίτως στους θεούς και στους ανθρώπους, ιδίως σε ωραίους νέους! Και από αυτή την ένωση γεννιόνταν ήρωες, μεγάλοι καλλιτέχνες, ποιητές και σοφοί. Ακόμη αποτελούσαν, μαζί με τους "Σάτυρους", την τιμητική συνοδεία του θεού Διονύσου κατά τις εορτές του.

Έτσι κι εμείς σκεφτήκαμε να πάμε να τις συναντήσουμε στα λημέρια τους, στις παρυφές του Χελμού. Διασχίζουμε το πανέμορφο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού , παράλληλα με τις γραμμές του ιστορικού "Οδοντωτού", που ενώνει τα Καλάβρυτα με το Διακοπτό στον Κορινθιακό κόλπο!

odontotos 23evnt

 Θα πεζοπορήσουμε, παίρνοντας το μονοπάτι προς τη γραφική " Ζαχλωρού " . Ένα χωριουδάκι κόσμημα χτισμένο στα βάθη ενός καταπράσινου φαραγγιού. Κτισμένο 5 χιλιόμετρα έξω από τα Καλάβρυτα με τα κόκκινα κεραμίδια του να ξεπροβάλλουν ανάμεσα σε φουντωτά πλατάνια, μηλιές και καρυδιές. Η εντυπωσιακότερη όμως εικόνα της είναι τα επιβλητικά βράχια που υψώνονται γύρω της δημιουργώντας την αίσθηση του φυσικού φαραγγιού.

Μετά από 4 ώρες περίπου  ( γύρω στα 15 χλμ. ) θα καταλήξουμε στο Διακοπτό. Στο σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού, σαν σε ζωντανό μουσείο, μπορείτε να δείτε την παλιά ατμομηχανή του οδοντωτού που ονομαζόταν "Μουτζούρης" και κυκλοφορούσε ακατάπαυστα από το 1890 ως το 1965 οπότε καταργήθηκε για ν' αντικατασταθεί με νέα αυτοκινητάμαξα.

Η διαδρομή του Οδοντωτού σιδηροδρόμου Διακοπτού - Καλαβρύτων, μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού αποτελεί ένα από τα ομορφότερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας μας. έχει μάλιστα χαρακτηριστεί ως η πλέον θεαματική σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων.  Περπατάμε πάνω στις ράγες του τρένου και χαζεύοντας δεξιά κι αριστερά ξαφνιαζόμαστε σε κάθε στροφή της γραμμής αφού άλλοτε ξεδιπλώνονται μπροστά μας ασυγκράτητοι τρομακτικοί καταρράκτες, άλλοτε στοές που μπαίνουμε και βγαίνουμε τρέχοντας για ν' αποφύγουμε τυχόν... «στενές επαφές» με το τρενάκι, εγκαταλελειμμένα πετρόχτιστα σπιτάκια με τηλέγραφο που μας γυρίζουν πίσω στο χρόνο, βράχια σμιλευμένα από τα ορμητικά νερά να έχουν πάρει μορφές που δε βάζει ο νους και το απολαυστικότερο όλων, οι φοβερές εναέριες γέφυρες!!

odontotos 45evnt

odontotos 67evnt

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στην  apo-drasis μας  θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα

 • 23  ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι το βράδυ στις 19 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 24:00 και μόνο για τις 25 πρώτες συμμετοχές ( early booking με κράτηση μέσα από το site: apo-drasis.gr ) 
 • 27  ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας και μέχρι το απόγευμα στις 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18:00 ( ή τη συμπλήρωση των πρώτων 25 θέσεων με early-booking)

Στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνεται η μεταφορά μας με το λεωφορείο.

 • Ειδική τιμή 20 ευρώ για άνεργους- φοιτητές ( ανεξάρτητα από early booking) με επί τόπου επίδειξη της εκπτωτικής κάρτας.

Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει μαζί με τη δήλωση της συμμετοχής τους να καταβάλλουν ως προκαταβολή το ποσό των 13 ευρώ μέσα από το booking του siteapo-drasis.gr και μέχρι την ημερομηνία 19 Ιανουαρίου ( early booking ) . Μετά την ημερομηνία αυτή η προκαταβολή θα διαμορφώνεται στα 20 ευρώ

 • είτε μέσω paypal ( οδηγίες δημιουργίας paypal μπορείτε να βρείτε στο  apo-drasis. gr )
 • είτε μέσω αντικαταβολής ( βλ. apo-drasis. gr)
 • είτε με μνμ στο facebookapo-drasis.gr

Ακυρωτικά 

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του ελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων 25η apo-drasis θα ακυρωθεί και το ποσό της προκαταβολής θα επιστραφεί στους προτιθέμενους συμμετέχοντες στο ακέραιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, ανωτέρα βία ή απεργία ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Εκτός εάν με τη σύμφωνη γνώμη των προτιθέμενων συμμετεχόντων που έχουν ήδη καταβάλει την προκαταβολή η apo-drasis επανα-προγραμματισθεί σε εύλογη ημερομηνία. 

Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του προτιθέμενου συμμετέχοντα μέχρι τις 

 • 19/1 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 100% της προκαταβολής 
 • Από 20/1 και ώρα 00:00 έως 22/1 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή   50% της προκαταβολής
 • Από 23/1 και ώρα  00:00 & μετά, συνεπάγεται μη επιστροφή της προκαταβολής

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095


 Οι  apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

logo small

Κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση της apo-drasis έχουν επιλεγεί από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.

 

Τρόποι Πληρωμής


 
Ο τρόπος πληρωμής για τη συμμετοχή σας γίνεται μέσω  paypal  
 • Δεν έχω paypal... τι είναι το paypal ;
 • Τι πρέπει να κάνω για την εγγραφή μου στο paypal;

Όροι Συμμετοχής


 Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

 

Σημεία και ώρες συνάντησης


 

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

Σταθμός metro FIX ,

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

 

 

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Τοποθεσία

Μεγένθυση Σμίκρυνση

Εγγραφή στο Newsletter


Κάνε εγγραφή, μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας και κέρδισε 10% έκπτωση στο εισιτήριο σου! Αλλά και στη δεύτερη συμμετοχή σου στις επόμενες apo-drasis μας, κέρδισε άλλα 5%

Contact us

Email: contact@apo-drasis.gr

Folow us on social media

fbicon1 instagram

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου.
περισσότερα εδω
Login - Signup form
Σύνδεση - Έγγραφή μελών | Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή και κλείστε άμεσα τα εισιτήρια σας.