Σύνδεση - Έγγραφή μελών | Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή και κλείστε άμεσα τα εισιτήρια σας.

Κυριακή 3/11/2019 | Πάρνωνας- Άνω Δολιανά «γιορτή κάστανου»

Αντίστροφη μέτρηση για λήξη κρατήσεων

Μέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κρατήσεις Μέχρι:02/11/2019 18:00
Ξεκινά στις:03/11/2019 07:30
Λήγει στις:03/11/2019 22:30

Περιγραφή

apo-drasis

Κυριακή   3/11/2019   Πάρνωνας- Άνω Δολιανά «γιορτή κάστανου»

kastana doliana 1evnt

Τα Άνω Δολιανά Αρκαδίας είναι ένα ορεινό, καταπράσινο γραφικό χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά στις βόρειες πλαγιές του Πάρνωνα σε υψόμετρο 1.050 μ. Ο οικισμός βρίσκεται σε ένα φυσικό περιβάλλον με καστανιές, βελανιδιές, κερασιές, καρυδιές, πλατάνια και πεύκα να κυριαρχούν στο τοπίο και να αγκαλιάζουν τα σπίτια. Η πλατεία του με πλατάνια, καφενεία, ταβέρνες και εστιατόρια κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, προσφέρει υπέροχη θέα προς τον κάμπο της Τρίπολης.

Για 12η συνεχόμενη χρονιά γιορτάζεται φέτος στις 2 και 3 Νοεμβρίου“το κάστανο” ο πολύτιμος καρπός, πηγή ζωής για το χωριό ! Η γιορτή προσελκύει πλήθος επισκεπτών από όλη την χώρα, οι οποίοι προστρέχουν στο χωριό για να γευτούν το τοπικό προϊόν σε διάφορες μορφές: ψητό, βραστό, τηγανητό ενώ απολαμβάνουν διάφορες συνταγές με βάση το κάστανο.

Η ομάδα της apo-drasis όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στηρίζει τις εκδηλώσεις της ελληνικής υπαίθρου συμμετέχοντας ενεργά και ενισχύοντας με την παρουσία τηςπαρόμοιες πρωτοβουλίες.

kastana 23evnt

kastana 45evnt

Προτεινόμενο πρόγραμμα :

Λίγο πριν καταλήξουμε στα Άνω Δολιανά και τη «γιορτή κάστανου» , θα πεζοπορήσουμε στην περιοχή ανάμεσα στη Μονή Μαλεβής και τον Άγιο Πέτρο.

Μονή Μαλεβής- Άγιος Πέτρος (ή αντίστροφα, ανάλογα με τη σύνθεση και τη δυναμική της ομάδας)     6χλμ   ΥΔ 200μ.   διάρκεια 3 ώρες περίπου     Βαθμός δυσκολίας 1 προσφέρεται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση

Το μονοπάτι αποτελεί τμήμα του ParnonTrail, του μονοπατιού που θα συνδέσει τα χωριά της Βόρειας και της Νότιας Κυνουρίας, σε μήκος 200 χιλιομέτρων, αναδεικνύοντας τις όμορφες και κρυμμένες γωνιές της πατρίδας μας μέσα από ατελείωτους καστανιώνες. Το μονοπάτι ξεκίνα από την Μονή Μαλεβής και μας οδηγεί μέσα από ένα μοναδικό δάσος κέδρων που έχει χαρακτηριστεί μνημείο της φύσης από την UNESCO ,λίγο πριν από το χωριό Άγιος Πέτρος .

Στην περιοχή του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας, στις πλαγιές του Πάρνωνα, βρίσκεται η ιστορική Μονή Μαλεβής, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Η επωνυμία «Μαλεβή» σχετίζεται με την υψηλότερη κορυφή του Πάρνωνα, τον Μαλεβό, όπου ήταν αρχικά κτισμένο το μοναστήρι. Σύμφωνα με την παράδοση, η πρώτη μονή ιδρύθηκε κατά τον 8ο αι. σε διαφορετική θέση από την σημερινή.  Ο καθολικό της μονής ανήκει στον τύπο του εγγεγραμμένου σταυροειδούς με τρούλο και εσωτερικά είναι αγιογραφημένο πρόσφατα. Στο πάνω μέρος του προαυλίου χώρου, έχει χτιστεί πρόσφατα ένας βυζαντινού τύπου ναός αφιερωμένος στην Παναγία.

Ο Άγιος Πέτρος στην Αρκαδία είναι ένα μεγάλο κεφαλοχώρι που απλώνεται σε μια καταπράσινη πλαγιά του Πάρνωνα. Πρόκειται για έναν παραδοσιακό οικισμό που πέρα από την πανέμορφη περιοχή στην οποία είναι κτισμένος, φημίζεται για τα γραφικά σοκάκια του με τις παλιές ξεθωριασμένες επιγραφές από καταστήματα άλλων εποχών, τη μεγάλη πλατεία στην οποία δεσπόζει η εκκλησία των αποστόλων Πέτρου και Παύλου καθώς και για τα παραδοσιακάπροϊόντα.

kastana doliana 67evnt

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στην  apo-drasis μας  θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα

  • 23  ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι το βράδυ στις 28 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 24:00 και μόνο για τις 25 πρώτες συμμετοχές ( early booking με κράτηση μέσα από το site: apo-drasis.gr ) 
  • 27  ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας και μέχρι το απόγευμα στις 2 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 ( ή τη συμπλήρωση των πρώτων 25 θέσεων με earlybooking)

Στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνεται η μεταφορά μας με το λεωφορείο, τα διόδια ,η πληρωμή του οδηγού που θα μας συνοδεύσει.

Την ημέρα της γιορτής στα άνω Δολιανά θα υπάρχει δωρεάν φασολάδα ενώ οι καστανο-λιχουδιές που θα ετοιμάζονται θα προσφέρονται στους επισκέπτες έναντι του συμβολικού ποσού των 2 ευρώ για την ενίσχυση του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού.

Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει μαζί με τη δήλωση της συμμετοχής τους να καταβάλλουν ως προκαταβολή το ποσό των 15 ευρώ μέσα από το booking του siteapo-drasis.gr και μέχρι την ημερομηνία 28 Οκτωβρίου ( early booking ) . Μετά την ημερομηνία αυτή η προκαταβολή θα διαμορφώνεται στα 20 ευρώ

Τρόποι συμμετοχής - πληρωμής

Αφού πρώτα κάνετε εγγραφή στο site: apo-drasis.gr στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής με τα στοιχεία σας και να επιλέξετε

  • είτε  paypal  ( αν δεν έχετε, οδηγίες δημιουργίας paypal μπορείτε να βρείτε στο apo-drasis.gr   τσεκάροντας την επιλογή 1 paypal
  • είτε  αντικαταβολή τσεκάροντας την επιλογή 2 αντικαταβολή και στη συνέχεια μέσω email ή κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας θα λάβετε περαιτέρω οδηγίες
  • είτε με μνμ στο facebook : apo-drasis.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούμε να αποφεύγετε, στην περίπτωση της αντικαταβολής, η μεταφορά χρημάτων μέσω εμβάσματος από άλλη Τράπεζα πέραν από αυτές που σας προτείνουμε. Σε περίπτωση εμβάσματος παρακρατούνται επιπλέον χρήματα από τις Τράπεζες οι οποίες χρεώσεις θα βαρύνουν αποκλειστικά τον προτιθέμενο συμμετέχοντα.

Ακυρωτικά 

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του ελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων 25η apo-drasis θα ακυρωθεί και το ποσό της προκαταβολής θα επιστραφεί στους προτιθέμενους συμμετέχοντες στο ακέραιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, ανωτέρα βία ή απεργία ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Εκτός εάν με τη σύμφωνη γνώμη των προτιθέμενων συμμετεχόντων που έχουν ήδη καταβάλει την προκαταβολή η apo-drasis επανα-προγραμματισθεί σε εύλογη ημερομηνία. 

Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του προτιθέμενου συμμετέχοντα μέχρι τις 

  • 28/10 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 100% της προκαταβολής 
  • Από 29/10 και ώρα 00:00 έως 31/10 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή   50% της προκαταβολής
  • Από 01/11 και ώρα  00:00 & μετά, συνεπάγεται μη επιστροφή της προκαταβολής

 

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

 Οι  apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

logo small

Κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση της apo-drasis έχουν επιλεγεί από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.

 

Τρόποι Πληρωμής


 

Ο τρόπος πληρωμής για τη συμμετοχή σας γίνεται με τους παρακάτω τρόπους :

 
1. Mέσω paypal 
 
2Mέσω αντικαταβολής ( όπου θα λάβετε τις απαραίτητες οδηγίες )
 
  • Δεν έχω paypal... τι είναι το paypal ;
  • Τι πρέπει να κάνω για την εγγραφή μου στο paypal;

Όροι Συμμετοχής


 Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

 

Σημεία και ώρες συνάντησης


 

( όταν κατευθυνόμαστε προς Λαμία )

 

Σταθμός metro FIX ,

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

 

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

 
 

Τοποθεσία

Μεγένθυση Σμίκρυνση

Εγγραφή στο Newsletter


Κάνε εγγραφή, μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας και κέρδισε 10% έκπτωση στο εισιτήριο σου! Αλλά και στη δεύτερη συμμετοχή σου στις επόμενες apo-drasis μας, κέρδισε άλλα 5%

Contact us

Email: contact@apo-drasis.gr

Folow us on social media

fbicon1 instagram

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου.
περισσότερα εδω
Login - Signup form
Σύνδεση - Έγγραφή μελών | Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή και κλείστε άμεσα τα εισιτήρια σας.