Σύνδεση - Έγγραφή μελών | Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή και κλείστε άμεσα τα εισιτήρια σας.

Σάββατο 30/11/2019 - Φαράγγι των Μύλων- Γιορτή Μπουκουβάλας- Βόρειος Ταΰγετος

Αντίστροφη μέτρηση για λήξη κρατήσεων

Μέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κρατήσεις Μέχρι:29/11/2019 18:00
Ξεκινά στις:30/11/2019 08:00
Λήγει στις:30/11/2019 22:00

Περιγραφή

Σάββατο 30/11/2019

Φαράγγι των Μύλων- Γιορτή Μπουκουβάλας- Βόρειος Ταΰγετος


faraggi mylon evnt1

Λάτρεις των τοπικών παραδόσεων και της καθημερινής ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου, που μας φέρνουν πιο κοντά στη φύση και στις ομορφιές  της πατρίδας μας, δραπετεύουμε - αυτή τη φορά -  Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, με προορισμό το Βόρειο Ταΰγετο!
 
Πεζοπορούμε στο Φαράγγι των Μύλων ( ανάμεσα στα χωριά  Γεωργίτσι- Καστόρι )  και συμμετέχουμε στη Γιορτή της Μπουκουβάλας! 
 

Φαράγγι των Μύλων : Ξεκινάμε από την πλατεία του Αγίου Αθανασίου στο Γεωργίτσι και ανηφορίζοντας  περνάμε έξω από το παλιό πέτρινο σχολείο με το μοναδικό ρολόι.Κατευθυνόμαστε μέσα από δασικό δρόμο νότια- νοτιοδυτικά προς Μεσορράχη. Μετά από 2,2 χλμ. βρίσκουμε την είσοδο του μονοπατιού και κατεβαίνουμε στα ερείπια παλιού νερόμυλου. Συνεχίζουμε προς την ξύλινη σκάλα από κορμούς πλατάνων όπου περνάμε το στενότερο τμήμα του φαραγγιού, το συρματοπλεγμένο παλιό υδραγωγείο της Αλευρούς για να φθάσουμε σε μοναδική θέση με πανοραμική θέα στο Φαράγγι. Ανεβαίνουμε τη μεγάλη ξύλινη σκάλα στο τέλος του ανοίγματος και συνεχίζουμε μέχρι τη βάση του καταρράκτη.Περνάμε κάτω από τη Γέφυρα του Καστόριου και μετά από  1,7 χλμ.περίπου φθάνουμε στο " Μαρμαρογέφυρο " ( πέτρινο δίτοξο γεφύρι) στον ασφαλτόδρομο Καστόριου- Κάμπου- Κονιδίτσας. Μετά από 1,4 χλμ. φθάνουμε στην πλατεία του Καστόρι.

Διάρκεια Πεζοπορίας: 3,5 με 4 ώρες περίπου
Απόσταση που θα πεζοπορήσουμε:  7,5 χλμ. περίπου
Βαθμός Δυσκολίας : 1    για περισσότερες πληροφορίες  βλ. παρακάτω σύνδεσμο   https://apo-drasis.gr/index.php/resources/hiking-difficulty-levels
Υψομετρική διαφορά : 370 μ. περίπου
Σημείωση: Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες ή άλλοι αστάθμητοι παράγοντες  δεν μας επιτρέψουν να πραγματοποιήσουμε την πιο πάνω πεζοπορία θα στραφούμε νοτιότερα. 
Το Παρόρι είναι ένα μικρό χωριουδάκι, λίγα χιλιόμετρα από το Μυστρά « φυτεμένο» θα έλεγες στις υπώρειες του Ταϋγέτου. Από την καρδιά του χωριού ξεκινά το μονοπάτι που σε βάζει κατευθείαν στο Φαράγγι της Λαγκαδιώτισσας- φαράγγι βαθύ και γεμάτο πηγές που τροφοδοτούνται από τα χιόνια που μαζεύει ο Πενταδάκτυλος ( γνωστή με αυτό το όνομα η κορυφογραμμή του Ταϋγέτου ). Το τοπίο σε μερικά σημεία θυμίζει έντονα τα Μετέωρα. Χαρακτηριστικά της διαδρομής , τα κοφτά βράχια που είναι σμιλεμένα τόσο όσο να περνάς ξυστά χωρίς να χτυπάς το κεφάλι σου. Αλλά και τα Σπηλαιομονάστηρα και τα πολλά Ξωκλήσια, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Η Παναγία η Λαγκαδιώτισσα είναι κτίσμα του 12ου αιώνα. Πρόκειται για ένα εκκλησάκι του 12ου αιώνα χτισμένο κυριολεκτικά μέσα στο βράχο. Η Ιστορία λέει ότι εδώ λειτουργήθηκε, σύμφωνα με την παράδοση, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος όταν ξεκίνησε για το ιστορικό ταξίδι του προς την Κωνσταντινούπολη το 1449, γι αυτό ίσως να έχει και αυτό το πορφυρό χρώμα, προκειμένου να πάρει δύναμη για το μεγάλο ταξίδι.

Διάρκεια Πεζοπορίας: ~ 3,5-4 ώρες ( περίπου με τις στάσεις )    Απόσταση:  ~ 8 χλμ.

Βαθμός Δυσκολίας : 1 ενδείκνυται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση                                                                                          

Υψομετρική διαφορά~ 350 μ. περίπου

faraggi mylon evnt2 faraggi mylon evnt3

faraggi mylon evnt4

Γιορτή Μπουκουβάλας : Το πέρασμα από το Νοέμβρη στο Δεκέμβρη σημαίνει την εκκίνηση της μεγάλης γιορτής του μαζέματος της Ελιάς! Η Λακωνία, τόπος της ελιάς για αιώνες τώρα αποτελεί ιδανικό προορισμό για να ζήσεις αυτόν τον πυρετό του αγροτικού κόσμου που ακόμα και σε εποχές δύσκολες δεν παύει να καλωσορίζει με αίσθημα χαράς και ευγνωμοσύνης τον ερχομό του ευλογημένου καρπού.  " Μπουκουβάλα " μια λέξη η ετυμολογία της οποίας αγνοείται αλλά χωρίς υπερβολή είναι το απόλυτο "gourmet " του λιοτριβιού και μια συνταγή κάτι παραπάνω από απλή. Ξεροψήνεις ψωμί στα κάρβουνα και πάνω στην καψαλισμένη φέτα ρίχνεις λεμονάκι και κυρίως το φρέσκο πρωτόλαδο. Υπέροχα πράσινο και εκρηκτικό στη γεύση το λάδι ποτίζει το ψωμί και συμπληρώνεται από αλάτι και ρίγανη. Το αποτέλεσμα αναπάντεχα γευστικό μέσα στην απλότητά του. Στον κύριο πάγκο της Γιορτής προσφέρεται στους επισκέπτες λουκάνικο, ελιές, φασολάδα και λακωνικό κρασί.

faraggi mylon evnt5

faraggi mylon evnt6faraggi mylon evnt7

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στη Σαββατιάτικη apo-drasis  στις 30 Νοεμβρίου 2019 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί  στα 
  • 23 ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι το βράδυ στις 23 Νοεμβρίου και ώρα 24:00 ( early booking ) ή για τις πρώτες 25 συμμετοχές με προκαταβολή 13 ευρώ
  • 27 ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας και  μέχρι το απόγευμα στις 29 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 ή μετά τη συμπλήρωση των 25 πρώτων θέσεων με προκαταβολή 20 ευρώ.  
Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνεται η  μεταφορά μας με το  λεωφορείο, τα διόδια, η αμοιβή του οδηγού και ένα συμβολικό ποσό για την ενίσχυση του τοπικού Συλλόγου που είναι και ο υπεύθυνος για την διεξαγωγή της γιορτής.
 
*Ειδική τιμή για ανέργους-φοιτητές (20€ ανεξάρτητα του early-booking), με επιτόπου επίδειξη της κάρτας τους.
*Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβληθεί  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  apo-drasis  
 

Τρόποι συμμετοχής - πληρωμής

Αφού πρώτα κάνετε εγγραφή στο site: apo-drasisgr στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής με τα στοιχεία σας και να επιλέξετε

  • είτε  paypal  ( αν δεν έχετε, οδηγίες δημιουργίας paypal μπορείτε να βρείτε στο apo-drasis.gr   τσεκάροντας την επιλογή paypal
  • είτε  αντικαταβολή τσεκάροντας την επιλογή 2 αντικαταβολή και στη συνέχεια μέσω email ή κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας θα λάβετε περαιτέρω οδηγίες

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούμε να αποφεύγετε, στην περίπτωση της αντικαταβολής, η μεταφορά χρημάτων μέσω εμβάσματος από άλλη Τράπεζα πέραν από αυτές που σας προτείνουμε. Σε περίπτωση εμβάσματος παρακρατούνται επιπλέον χρήματα από τις Τράπεζες οι οποίες χρεώσεις θα βαρύνουν αποκλειστικά τον προτιθέμενο συμμετέχοντα.

Ακυρωτικά
Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του ελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων 25 (ή διαφορετικά όπως αναφέρεται σε κάθε απόδραση) , η apo-drasis θα ακυρωθεί και το ποσό της προκαταβολής θα επιστραφεί στους προτιθέμενους συμμετέχοντες στο ακέραιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν θα το επιτρέψουν, ανωτέρα βία, ή απεργία, ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Εκτός εάν με τη σύμφωνη γνώμη των προτιθέμενων συμμετεχόντων που έχουν ήδη καταβάλλει την προκαταβολή η apo-drasis επαναπρογραμματισ θεί σε εύλογη ημερομηνία.
Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του προτιθέμενου συμμετέχοντα μέχρις τις
  • 23/11 και ώρα 24:00   συνεπάγεται επιστροφή 100% της προκαταβολής
  • 26/11 και ώρα 24:00   συνεπάγεται επιστροφή 50% της προκαταβολής
  • 27/11 και ώρα 24:00   συνεπάγεται μη επιστροφή της προκαταβολής 
Σημείωση: Τα παραπάνω δεν ισχύουν σε περίπτωση έγκαιρης κράτησης ( early booking )

faraggi mylon evnt8

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

 Οι  apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

logo small

Κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση της apo-drasis έχουν επιλεγεί από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.

 

Τρόποι Πληρωμής


 
Ο τρόπος πληρωμής για τη συμμετοχή σας γίνεται μέσω  paypal  
  • Δεν έχω paypal... τι είναι το paypal ;
  • Τι πρέπει να κάνω για την εγγραφή μου στο paypal;

Όροι Συμμετοχής


 Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

 

Σημεία και ώρες συνάντησης


 

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

Σταθμός metro FIX ,

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

 

 

 

 

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Τοποθεσία

Μεγένθυση Σμίκρυνση

Εγγραφή στο Newsletter


Κάνε εγγραφή, μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας και κέρδισε 10% έκπτωση στο εισιτήριο σου! Αλλά και στη δεύτερη συμμετοχή σου στις επόμενες apo-drasis μας, κέρδισε άλλα 5%

Contact us

Email: contact@apo-drasis.gr

Folow us on social media

fbicon1 instagram

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου.
περισσότερα εδω
Login - Signup form
Σύνδεση - Έγγραφή μελών | Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή και κλείστε άμεσα τα εισιτήρια σας.